8-КА Здравствена Едукација и Екологија

КОГА СИ ВО КАЛТА НА СИСТЕМОТ…

Posted on

Неодамна напишав еден текст на оваа тема, но од тогаш до сега како воопшто ништо да не е решено, дури напротив, работите се уште понеразбирливи. Дали е во прашање игра на зборови, политика или недоразбирање…? Што значи плаќање по учинок, а што значи плаќање по успешност? За тоа постои недоразбирање меѓу докторите и владата… Ако […]

8-КА Здравствена Едукација и Екологија

ПОСВЕТЕНО НА РОДИТЕЛИТЕ И ДЕЦАТА

Posted on

Она што може да се издвои како зголемен интерес од страна на читателите на 8-КА особено за овој месец е исхраната на децата и тоа во сите возрасти почнувајќи од доенечката па се до адолесценција. Во инбоксот на 8-КА има десетици такви прашања од родителите кои за волја на вистината се навистина многу посветени на […]

8-КА Здравствена Едукација и Екологија

ПОГЛЕД ОД ДРУГАТА СТРАНА НА ТОАЛЕТОТ

Posted on

Можеби не постои човек кој немал искуство со стомачно страдање или ситуација на аларм и потреба од тоалет, кога се наоѓал на места каде тоа практично било невозможно, како возење во автобус, на улица и други јавни места… Таквите моменти се паметат цел живот и се прераскажуваат како непријатно искуство кое секого би го навел […]